En Guide til IRA-konti

En individuelle pensionskonti konto (eller IRA) er en Pension plan konto, der giver nogle skattefordele for pensionsopsparing. Der er en række forskellige typer af IRA-konti, nogle er arbejdsgiveren leveret planer og andre du oprette dig selv.

Traditionelle IRA

I en traditionel IRA, er penge deponeret før at blive beskattet. Det ophobes skattefrit på indtjening indtil bliver trukket tilbage ved pensioneringen, hvorefter pengene beskattes.

Da pengene er bidraget før skat, du tage et skattefradrag for det (nogle undtagelser), så lad det vokse indtil pensionsalderen. Så, når du går på Pension (formentlig i en lavere skatteklasse) pengene er beskattet.

Den vigtigste begrænsning på denne ene er, at din årlige bidrag er kun skattemæssigt fradragsberettiget, hvis du ikke er dækket af en pension, 401K eller enhver anden pensionsordning hvor du arbejder. Du kan bidrage kun visse beløb pr. person i en traditionelle IRA, hvert år hvis du under alder 50, eller lidt mere hvis du er over 50 år.

SEP IRA

En SEP IRA er en bestemmelse, der giver mulighed for en arbejdsgiver (typisk en lille virksomhed eller selvstændig person) til at blive til pensionering plan bidrag til en traditionelle IRA etableret i medarbejderens navn, i stedet for en pension fondens konto i selskabets navn.

SIMPEL IRA

En simpel IRA er en forenklet medarbejder pensionsordning, der giver mulighed for både arbejdsgiver og arbejdstager bidrag, svarer til en 401 (k), men med lavere bidrag grænser og enklere (og dermed billigere) administration. Selv om det kaldes en IRA, er det behandlet separat.

Uddannelse IRA

Tidligere var uddannelse IRAs forholdsvis lav pande med en meget lav maksimale bidrag. I 2002, men blev disse investeringer virkelig nyttige ved at tillade dig at bidrage med en meget større beløb pr. barn pr. år (med forbehold for visse indkomst begrænsninger). Pengene går frihedsberøvende hensyn til gavn for barnet at betale sin adgangsgivende uddannelse udgifter.

Også, kan du nu bruge en uddannelse IRA til at betale for nogen form for uddannelse, offentlige eller private, folkeskolen, gymnasiet eller college. Det kan også være brugt til at betale for næsten enhver uddannelse-relateret udgift, for undervisning, gebyrer, bøger, forsyninger, værelse og bestyrelse, uniformer alt hvad kram.

Nogle regler at huske

De fleste pensionsordninger kan blive rullet ind i IRAs efter opfylder visse kriterier, og de fleste pensionsordninger kan acceptere midler fra en IRA. Der er et par ting, der ikke kan finansieres i en IRA, dog. De omfatter samleobjekter herunder værdifulde mønter eller livsforsikring. IRAs kan ikke generelt holde fast ejendom, medmindre det er afholdt som en form for sikkerhed, såsom en real estate investment trust (REIT), eller hvis IRA er i besiddelse af en depositar, der gør alle transaktioner. Der er visse særlige restriktioner på fast ejendom i en IRA, og IRAS er undtaget fra de fleste konkursbehandlingen.

I modsætning til 401(k) konti tilladt belåning af IRAs generelt ikke. Men reglerne for IRAs tillader aktiver i dem skal overføres fra én konto til en anden. Dette kan bruges til midlertidigt “låne” penge fra IRA, en gang om året. Penge skal placeres i et andet IRA konto indenfor 60 dage for at kvalificere sig som en “indirekte rollover” og undgå afgifter og sanktioner.

Hvis du åbner en IRA konto på dit tjenestested, vil de fleste tillade dig at holde kontoen, selvom du ikke længere arbejder for dem. Sørg for at tjekke med din arbejdsgiver på alle politikker vedrørende din IRA og om kontoen forbliver aktive, når din ansættelse er blevet opsagt.

Du kan frit genoptrykke denne artikel, forudsat følgende forfatterens biografi (herunder live URL link) forbliver intakt:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *