Hvad er bredbånd, og hvilken slags bredbånd passer til dig?

Bredbånd er en højhastighedsinternetforbindelse, der giver dig mulighed for at nyde alt, hvad internettet har at tilbyde. Før bredbånd opnåedes internetadgang med ‘smalbånd’ opkaldsforbindelser, der var meget langsomme efter dagens standarder. Bredbånd er meget hurtigere og giver os mulighed for at gøre mere på Internettet.

Hvor hurtigt er bredbånd?

Hvad gør en forbindelse hurtig nok til at blive kaldt ”bredbånd”? Der er ingen standarddefinition, og hvad der kvalificeres som en bredbåndstjeneste varierer overalt i verden. I Danmark har vi adgang til en bred vifte af tjenester med forskellige niveauer af ydelse. Næsten hvert hjem og virksomhed kan få adgang til en fastforbindelse på mindst 2 Mbps (megabits per sekund), men de fleste kan få hastigheder på over 24 Mbps. Ikke sikker på, hvilken hastighed du har brug for, eller vil du vide, hvad du i øjeblikket får? Så kan du læse mere hos gobredbaand.dk.

Hvordan fungerer bredbånd?

En internetudbyder leverer service og udstyr til at få dit hjem eller virksomhed online. Nogle internetudbydere driver deres egen infrastruktur, men dette er en kompleks og dyre bestræbelse, så de fleste betaler for engrosadgang til et netværk, som de derefter kan videresælge. De fleste af bredbåndstjenester, kommer ind i dit hjem via en fast linje, hvilket meget sandsynligt vil være enten en Openreach (BT) telefonlinje eller en Virgin Media netværksforbindelse. Bredbåndstjeneste kræver dog ikke altid en linje. Der er også mobilt bredbånd ved hjælp af mobiltelefonnetværk, satellitinternet, der forbinder til kredsløb relæer, og trådløse bredbåndsudbydere, der bruger lang række Wi-Fi-transmissioner. En bredbåndsforbindelse giver dig adgang til alt, hvad du kan få fra internettet: du vil være i stand til at konfigurere og få adgang til din e-mail, surfe på nettet, bruge sociale netværksprogrammer såsom Facebook og auktionssider som eBay og meget mere.