Kostumer, der repræsenterer en genre eller tidsperiode

Kostumer er defineret som dekorative beklædningsgenstande beregnet til at blive båret som en ornamental, festlige eller rent dekorative kostumer til teatralske, hobby eller sociale funktioner. Kostume er den eksklusive stil kjole eller personlige udseende af en person eller gruppe, der repræsenterer køn, alder, erhverv, kultur, race, etnicitet eller epoke. Kort sagt kostume er en kunst visuel af de særlige mennesker. Det er defineret af visse typer af kostumer båret i teatralske skuespil og arrangementer. Der er forskellige typer af kostumer såsom: fancy kjole kostumer, klovn parykker, krig kostumer, vampyr kostumer, og fe kostumer.

Den største forskel mellem kostumer og outfits er, at sidstnævnte indeholder af klud eller ikke-klud materiale med nogle tilføjelser lavet til skønhed og for at øge fantasien. På den anden side er kostumer normalt løstsiddende eller tætsiddende og består af løst vævede materialer. Dette er grunden til mænds formelle slid som smoking, buksedragter, sort slips begivenhed dragter, brudekjoler, og formelle bold kjoler er blevet en væsentlig del af mænds garderobe. Kvinder på den anden side, traditionelt gå til aften kjoler, sexet kostumer, og aften handsker. De omfatter også medaljon som hatte, hårstykker, tørklæder og hårbånd.

Historisk set har kostumer udviklet sig gennem udviklingen af populære stilarter dressing i forskellige historiske periode lige fra gamle egyptiske kultur til den victorianske æra. I dag er der stadig mange populære stilarter af kostumer, der har været populære gennem tiden. De mest populære stilarter kostumer omfatter: skolepiger kostumer, børnehave kostumer, cheerleaders, cowgirls ‘kostumer, pirater, og middelalderlige stilarter. Historisk set blev disse typer af kostumer båret under festivaler som Halloween, jul, Saint Valentinsdag, og Mors Dag blandt andre.

I dag har kostume design oplevet en ny udvikling med indførelsen af tv og biograf, hvori dramatiske og komiske effekt kan bruges til at gøre kostumer mere spændende og farverige(sidste skoledag kostume ideer). Et eksempel på en tegneserie eller dramatisk kostumer er fe, prinsesse og heks kostumer båret af hovedpersonerne i de fleste film og sitcoms. Ligeledes for mændene er de mest almindelige kostumer cowboy, politibetjent og soldat. I modsætning til tanken om, at kostumer slidt i fortiden er forældede, de rent faktisk tjener som en kilde til inspiration for moderne modedesignere, der hele tiden kommer op med nye og spændende stilarter.

Costuming spiller en vigtig rolle ikke kun i teatret, men også i film og tv. Dette skyldes, at det tøj, som skuespillere og skuespillerinder bærer i film og teater, afspejler deres karakterer og de temaer, der portrætteres. For eksempel er det ikke overraskende, at film- og teaterinstruktører vælger at bruge tøj med tryk, der nøje matcher kostumet af karakteren båret af skuespilleren eller skuespillerinden. Ligeledes kunder også gå til costuming tøj, der er i tæt tilknytning til de vigtigste tema og motiv af produktionen, der gør dem til at se tiltalende.

I sidste ende er det vigtigste i kostumer den æra eller periode, hvor de blev lavet. De fleste mennesker er enige med at sige, det handler om den stil. Kostumer designet til den periode af borgerkrigen eller det gamle vesten afspejler deres unikke træk og personligheder. Ligeledes costuming stilarter for Hollywood-film eller Broadway viser hører til den samme æra. Selvom det kan være fristende at vælge tøj stylet efter en populær tendens, er det altid bedre at vælge dem, der afspejler personlighederne hos skuespillerne og skuespillerinderne, der bærer dem.